Hvilken racket bør jeg velge?

Hvilken grepstørrelse skal jeg velge på en tennisracket?

En tennisracket er som regel unisex, men juniorer, kvinner og menn har ulike grepstørrelser. Juniorer velger 0 eller 1. Kvinner 1 eller 2, som oftest 2. Menn grep 2 eller 3, noen få tilfeller 4 (for veldig store hender). Hvis du står mellom to størrelser kan det være lurt å velge den minste størrelsen og sette på ekstra overgrep. Et mindre grep gjør det også lettere å rotere håndleddet. 

Skal jeg velge en tennisracket med mye fart eller kontroll/ hvilken hodestørrelse?

Velg mer fart om du synes det er vanskelig å få fart på ballen og er ganske uerfaren, og velg mer kontroll dersom du er flink til å få fart på ballen og føler deg trygg med å treffe ballen. En racket som gir mye fart gjør det vanskeligere å plassere ballen, mens en kontrollracket gir mye følelse og gjør det lettere å plassere ballen akkurat der du vil ha den. Racketer med større hoder (> 100) gir mere fart og racketer med mindre hoder (<100) gir mer kontroll. Hode størrelse på 100 sqinch ansees som nøytralt og er den mest brukte hodestørrelsen innen tennis.

Hvilken vekt skal jeg ha på tennisracketen min?

En tommelfingerregel er at 300 gram er standard for en herreracket, men det går fint an å velge pluss/minus 10 gram. Lettere enn 300 gram er normalt for nybegynnere, og tyngre enn 300 gram er for den øvede spilleren. Racketer som veier mindre enn 290 gram er først og fremst for kvinner og eldre juniorer. 

Hvilken rolle spiller balansepunktet på en tennisracket?

Du får mer fart om balansepunktet ligger langt foran mot hodet (hodetung) og du får mer kontroll og det er lettere å manøvrere racketen om balansepunktet er mot grepet (hodelett). Hvis balansen er hodetung får man altså høyere svingkraft og hardere slag fra grunnlinjen. Er den hodelett får man en racket som er enklere/ raskere å manøvrere ved f.eks volleys og double spill. For en standard tennisracket er nøytralt balansepunkt 32 cm, >32 er hodetung) og <32 er hodelett.